LED Buitenlamp met sensor

LED verlichting is bezig aan een grote opmars.

LED Buitenlamp met sensorDat is niet zo vreemd, want LED is veel rendabeler dan de gloeilamp. Een LED buitenlamp met sensor is dus een milieuvriendelijk en zuinig alternatief voor de gewone buitenlamp.

Als hij aan is gebruikt een LED buitenlamp met sensor veel minder energie en hij gaat bovendien alleen maar aan als het nodig is; wanneer u thuis komt, als er visite komt en om te waarschuwen voor ongewenste indringers. Een LED buitenlamp met sensor is dus ideaal, maar wat is LED eigenlijk?

LED staat voor Light Emitting Diode. Een diode bestaat eigenlijk uit 2 laagjes halfgeleiders.

Als er stroom gezet wordt op deze laagjes ontstaat er daardoor een energieoverschot waardoor er licht en warmte ontstaat in de verhouding 90% licht en 10 % warmte. Bij de gloeilamp is deze verhouding omgekeerd! Het rendement van een led lamp is dus vele malen hoger dan die van een gloeilamp. In onze beweging naar een steeds duurzamer energiegebruik zijn LED-lampen écht een cruciale stap, en een LED buitenlamp is dus ook een investering in een groenere wereld.

Vanwege deze reden wordt er ook voor in de tuin steeds vaker gebruik gemaakt van LED verlichting en een LED buitenlamp met sensor is dus een ideale, milieuvriendelijk oplossing voor als u graag een verlichte tuin heeft als u thuiskomt in donker.